Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Seksuele taboes steeds vaker doorbroken, maar er is nog winst te behalen

'Er wordt steeds meer over seks gesproken. We zijn mondiger dan ooit en werkelijk alles is online te vinden. Ook spreken over seksuele relaties binnen het gezin is geen taboe meer.

Zelfs kinderen weten steeds meer van wanten. Denk alleen maar aan de veelbesproken week van de lentekriebels die jaarlijks op de basisscholen worden gehouden.

Je zou dan ook zeggen dat inmiddels alle seksuele taboes wel doorbroken zijn. Hoewel er inderdaad de afgelopen jaren veel winst is behaald, zijn er ook nog genoeg taboes waar te weinig over gesproken wordt. Daar moet verandering in komen, aldus experts. In dit artikel geven we deze taboes wat extra aandacht. 

Seksuele fantasieën

Seksuele fantasieën, we hebben ze allemaal. Dingen waar we van dromen, maar die we niet uit durven te laten komen of waar we simpelweg niet over spreken. Gewoon omdat we het gevoel hebben dat het niet zo ‘hoort’. Toch kan het juist veel voordelen opleveren om deze fantasieën bespreekbaar te maken. Ze maken het seksleven interessanter en bieden de mogelijkheid om meer leven in je relatie te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een voorliefde voor BDSM, seksuele relaties met hetzelfde geslacht of het gebruik van seksspeeltjes. Meer praten over seksuele fantasieën zorgt voor meer seksuele vrijheid en genot. 

Masturberen

Masturberen of zelfbevrediging is heel gewoon. Heel veel mensen doen het. Zowel mannen als vrouwen. Toch wordt er nauwelijks of helemaal niet over gesproken. Er zijn weinig mensen die dit openlijk toegeven. Uit onderzoek blijkt echter dat ruim tachtig procent van de Belgische bevolking weleens masturbeert. Dit is dus helemaal niets om je voor te schamen. Toch is het geen onderwerp dat je snel ter sprake brengt. Wist je dat masturbatie zelfs voordelen biedt voor het seksleven? Als je zelf weet hoe je jezelf kunt bevredigen, heeft dit ook invloed op seks met anderen. Masturberen kan zelfs gezondheidsvoordelen hebben. Genoeg reden om dit verwenmomentje in te plannen dus.

Anale seks

Anale seks is zeker niet iets wat iedereen doet. Sommige mensen moeten er helemaal niets van weten, maar er zijn ook genoeg mensen die hier wel enorm van kunnen genieten. Merk jij dus dat je enorm opgewonden raakt van anale seks en zou je hier graag meer mee doen? Dan ben je zeker niet de enige. Het is ook niet zo extreem als je misschien denkt. Het past prima in een gewone seksuele relatie. Hier mag dus best wel met je partner over gesproken worden.

Opvallend genoeg zien we dat dergelijke taboes meestal door de jaren heen steeds ‘gewoner’ worden. Zo vonden veel mensen orale seks tientallen jaren geleden nog erg vies. Beffen en pijpen was niet iets waarover gesproken mocht worden. Inmiddels vinden veel jongeren en ouderen dit echter heel normaal. Anale seks lijkt hier wel een beetje op. Waar veel mensen dit vroeger nog ‘vies’ vonden, is het tegenwoordig steeds normaler en wordt het vaker gedaan. De kans is dus groot dat dit over twintig jaar de normaalste zaak van de wereld is.'

 

Deel dit artikel